Stiv nakke?

Stiv nakkeVi har vel alle hatt dager som begynner dårlig fordi nakken er stiv som en påle når du ruller ut av sengen. Noen ganger forsvinner stivheten ganske raskt, kanskje etter en varm dusj, mens andre ganger så varer smertene i flere dager.

Årsaken til nakkestivheten kan f.eks ha sitt utspring fra trening eller overanstrengte muskler, men oftest er hovedårsaken til stiv nakke måten vi sover på og hvordan vi tilbringer dagen. Sitter du ved en pult 8 timer om dagen vil vi se på sittestilling.

Sovestilling
Prøv å legge mer til hvordan du ligger når du sovner om kvelden. Er nakken snudd sideveis i forhold til resten av kroppen? Eller er nakken skjev slik at hodet ligger ned mot den ene skulderen? Feil sovestilling er et problem fordi man ikke kan gjøre så mye når man faktisk sover, og kan derfor ofte føre til smerter i nakken. Det er som er viktig er at hode og skuldere må være rette i forhold til hverandre.

Det du kan gjøre er å passe på dette når du er i innsovingsfasen. Du kan også kjøpe en kvalitetspute som kan støtte hode og skuldere. Her har kiropraktoren kjenskap til puter han kan anbefale.

Sittestilling
Mange jobber foran en datamaskin og du har sikkert hørt mange ganger at å sitte stille hele dagen bak en kontorpult ikke er bra for din helse,  men hva er alternativet? Hva kan du gjøre uten at det går altfor mye utover de daglige gjøremål?

Reise deg opp minimum en gang i timen og strekk på kroppen, og gå en runde rundt kontoret. Rør litt på leddende og rist litt løs.

Sjekk også hvordan du sitter. Lener du nakken forover mot PC-skjermen er ikke det bra. Så sett deg rett opp i stolen og strekk ut hånden mot PC-skjermen. Hvis dine fingere ikke kan nå skjermen sitter du for langt unna, slik at du uten å tenke på det lener hode ditt mot skjermen og muskler i nakke og skuldere blir anspente, og kan fort bli smertefullt litt senere på dagen og resultatet blir en stiv og vond nakke.

Hvis passer på å gjøre disse endringene kan dette bedre din generelle helse og gjøre livet litt bedre og det er jo ikke så dumt, ikke sant?